Info

duo dynamique

Duo Dynamique

 

Duo Dynamique består av Lovisa Stenberg, tvärflöjt, och Gabriela Thür, harpa. Duon har spelat tillsammans sedan 2000 då de träffades på musikhögskolan i Malmö. Kombinationen flöjt och harpa är spännande och ovanlig, och vi vill gärna lyfta fram den vackra musik som finns komponerad för dessa instrument. Sommaren 2017 gjorde vi en mycket uppskattad turné i södra Sverige.

Fotograf: Magnus Jerkebo

Fotograf: Marco Feklistoff

Gabriela Thür

harpa

 

Gabriela bor i Stockholm och arbetar sedan 1999 som frilansharpist. Säsongen 2016 har Gabriela varit solist i M Ravels "Introduction et Allegro" (Högalidskyrkan, Stockholm) och i P Hawes nyskrivna verk "Angel" för soloharpa och kör (Årstakyrkan, Stockholm).

Som orkestermusiker har Gabriela bl a spelat tillsammans med Uppsala kammarorkester, Norrköpings symfoniorkester, Norrlandsoperans symfoniorkester och Svenska kammarorkestern. Däremellan har hon haft ett stort antal konserter som kammarmusiker i olika samarbeten med organister och körer i Stockholm med omnejd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lovisa Stenberg

tvärflöjt

 

Lovisa är bosatt i Bjärred, arbetar som frilansmusiker och har anlitats regelbundet av orkestrarna främst i södra Sverige såsom MSO, HSO och Malmö opera. Våren 2017 spelade hon med Norrlandsoperan. Som kammarmusiker driver hon många egna projekt, som t ex barnföreställningen "Peter och vargen" med Lupuskvintetten som har turnerat i regi av Musik i syd. I sommar medverkar hon i Smålandsoperans uppsättning av Bizets "Carmen. ".